Чеська Республіка з новим поривом відкрила двері іммігрантам. Щось змінилося?

Хоча більшість поляків, що працюють за кордоном, можна знайти в Великобританії і Німеччині, все більше іноземних пропозицій про роботу надходять з напрямків не тільки географічно, але й культурно. Чеська Республіка стала популярним місцем. У південних сусідів поляки можуть отримувати від 2,5 до 5 тисяч злотих і не платити вартість за житло.

cheshskaya-respublika

Так після терактів Німеччина і Велика Британія вважаються як не безпечні країни, Чеська Республіка навпаки вважається, як безпечна країна, і у багатьох поляків, які живуть поблизу від кордону з Чехією є можливість їздити кожен день на роботу, тим самим економити гроші за житло.

Поляки обирають Чехію через суми грошей, яку вони отримують – це близько 2500-5000 злотих в місяць. Крім того, чехи припускають, що коли житло для робітників буде практично безкоштовне, то охочих працювати буде ще більше. Чеський працедавець також подбав про те, щоб забезпечити безкоштовне перевезення робітників.

Чехи мають потребу в людях без кваліфікації, їм не потрібні знання іноземної мови, але в основному потрібні робітники у виробництві, на складах, вилочні оператори, оператори ЧПУ, – пише GazetaPraca.

Автомобільна промисловість сьогодні досить популярна, коли мова йде про розвиток виробництва в Чеській Республіці, але індустрія логістики також користується популярністю в цій країні.

Чеські компанії пропонують від 22,6 до 31,5 PLN за годину. Це означає близько 4,7 тис. щомісячна заробітна плата. Додатковим елементом для залучення співробітників є так звані більш високі ставки для людей, що працюють з 13:00 до 22:00.

Дані Євростату показують, що в Чеській Республіці найнижчий рівень безробіття в усьому Європейському Союзі. У другому кварталі 2017 року він становив лише 3,1%.

Чехія готова прийняти на роботу нову кількість працівників із сусідніх країн – українці не є виключенням. Зараз рівень життя і заробітків в Чехії підвищився, і тому наша порада Вам поки нічого не змінилося, не втрачайте часу шукайте на нашому сайті роботу в Чехії, кожен день ми пропонуємо Вам нові і цікаві вакансії