Українці живуть у Польщі змушують поляків вводити в ужиток українська мова

Популярний додаток Yanosik доступний трьома мовами – польською, англійською та українською. У зв’язку з великою кількістю громадян України на території Польщі, додатки Yanosik для водіїв від тепер і українською мовою.

приложение Yanosik

За даними Управління у справах іноземців, число іноземців у країні, що мають вид на проживання, перевищує 300 000 чоловік. Серед них найчисельніша група – українці. Звіт Національного банку Польщі показує, що число українців у Польщі збільшилася майже до мільйона. Такий великий приплив українських громадян вплинув на рішення підготувати інтерфейс програми Yanosik на їх рідній мові.

Це, в свою чергу, впливає на ефективну і щільну мережу повідомлень про поточну ситуацію з дорожнім рухом. Ми хочемо полегшити життя тим автомобілістам, які не говорять по-польськи. В минулому році ми помітили значне збільшення інтересу до нашого заявою серед українців. Тому ми вирішили додатки Yanosik перевести на українську мову. Ми сподіваємося, що цей крок підвищить безпеку всіх учасників дорожнього руху, – говорить Павло Бахирич з Neptis S. A.

В даний час нове рішення доступна на Android. Ведеться робота з реалізації аналогічних змін в iOS. Yanosik – безкоштовний додаток (або платна версія без реклами), яке попереджає водіїв про небезпеку на дорозі, а також обходах на дорогах і швидкісних камерах. Він також може замінити традиційну GPS-навігацію.

Раніше на українську мову перейшли в міському транспортів Познані, а також українською можна дивитися стрічку новин на головному сайті Познані.

Джерело eurabota.ua