У Литві істотно прискорилася процедура оформлення віз

Департамент міграції (ДМ) Литви за підсумками березня прийняв 700 рішень про видачу національних віз.

Департамент миграции (ДМ) Литвы фото

Порівняно з минулим періодом – збільшення більш ніж удвічі.

Влада Литви постійно шукають способи, які б дозволили прискорити видачу документів іноземним громадянам, які бажають переїхати жити в країну.

Аналогічна ситуація і з тимчасовими видами на проживання в Литві, якщо раніше в місяць приймали в середньому по 1 000 рішень, то в березні – 2 000.

У міністерстві внутрішніх справ пояснили, що зміни, які прискорили прийняття рішень – це: чіткий перелік підприємств, які беруть на роботу іноземців, перенесення послуг в онлайн, збільшення числа співробітників ДМ.

«Цифри найкраще ілюструють ситуацію. Перелік затверджених підприємств, прийняті нові працівники, перенесення послуг в електронний простір – це лише деякі рішення, які вже дають результати: надання послуг прискорилося і стало якісніше», – підкреслив міністр внутрішніх справ Эймутис Мисюнас.

МВС продовжує пошук способів прискорення видачі документів іноземцям. Міністерство зазначає, що цього тижня представив уряду проекти змін до законодавчих актів, які мають відношення до реформ міграційних функцій.

Згідно з представленими раніше принципами реформування міграційної системи, за питання громадянства, видачі віз, документів посвідчення особи буде відповідати одне відомство. В плані реформи передбачається, що з наступного року у Вільнюсі буде діяти Департамент міграції з десятьма територіальними підрозділами. Він об’єднає нинішній департамент з частиною функцій поліції і прикордонників.

Джерело: www.eurabota.ua