Ще одне полегшення для українців, які проживають в Познані. У квиткових автоматах буде українська мова

У грудні ми поінформували про те, що головний портал міста Познаня перейшов на українську мову, також говорилося, що на українську мову перейдуть квиткові автомати. Вже сьогодні стало відомо, що українці незабаром зможуть використовуватися українською мовою на квиткових пристроях.

украинский язык на автоматах в ПольшеТомаш Вижбицкий підготував запит президенту Познані, в якому він зазначає, що в регіоні Великої Польщі та в Познані, багато українців. За словами Вержбицького, непогано було б ввести мовні полегшення для громадського транспорту Познаня для українців. Тому радник подає заявку на додавання української мови в квиткові машини ZTM.

– В даний час у квиткових автоматах доступні такі мови: польська, англійська, німецька і французька. Аналогічно, польський доступний в квиткових автоматах, у тому числі в Берліні чи Лондоні, де живуть і працюють багато поляки, – пояснив тоді радник.

Тепер радник повідомив, що отримав відповідь на його запит. У квиткових автоматах Познаня ZTM, поряд з польською, англійською, німецькою та французькою, також з’явиться українська мова! Зміни повинні бути внесені до кінця березня. Близько 40 000 осіб з України живуть в Познані. Це, безумовно, буде великою допомогою для них, особливо в перші тижні їх перебування в Познані, – сказав Вержбицький.