В цьому році в Одесу приїдуть більше 6 мільйонів туристів

В обласному управлінні туризму, рекреації і курортів в цьому році прогнозують зростання числа відпочиваючих на 10%.

turisty-v-odesse

За статистичними даними фіскальної служби Одеської області в минулому році в Одесу і регіон приїхали на відпочинок 5,7 мільйона туристів. На основі тенденцій, які спостерігаються в останні кілька років, обласне туристичне управління з туризму прогнозує зростання кількості туристів приблизно на півмільйона чоловік.

За словами начальника управління туризму одеської адміністрації Олександра Шека, за 2017 рік сума туристичного збору до місцевих бюджетів області збільшилась на 25%. В цілому Одеська область приносить чверть суми туристичного збору всієї країни.

У травні запускається туристичний портал, на якому можна буде ознайомитися з найцікавішими об’єктами і туристичними маршрутами регіону. Очікується, що цей проект допоможе збільшити число бажаючих приїхати відпочивати саме в Одеську область.

За даними Головного управління Державної фіскальної служби в Одеській області, в 2017 році Одесу і область відвідали близько 5,7 млн туристів. Місцеві бюджети за цей період отримали 9 млн грн туристичного збору – порівняно з 2016 роком надходження зросли майже на 2 млн грн.

Джерело: www.eurabota.ua