Гроші грошима, але Польща приваблює українців не тільки ними

Виявилося, що головна причина імміграції українців до Польщі – зовсім не гроші, які тут можна заробити.

Дані соціологічних опитувань, які недавно проводилися польськими фірмами, показали, що для 80 відсотків українських громадян головна мета трудової міграції зовсім не гроші, а бажання змінити країну проживання.

Звичайно, для наших співгромадян має значення, що в порівнянні з рівнем життя в нашій країні і туманними перспективами, Польща є більш привабливою в цьому плані, оскільки тут відкриваються великі можливості для розвитку в багатьох сферах.

За результатами дослідження, тільки 7 відсотків українців переїжджають через відсутність роботи і низьких заробітних плат в Україні. Фінансові проблеми за допомогою імміграції вирішують лише 5 відсотків українських трудових мігрантів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ті українці, які збираються на роботу до Польщі, можуть вже не турбуватися про робочі візи. У польській прикордонній службі повідомили, що робочі візи для українців скасовані.

Зростання польської економіки за підсумками 2018 року склало 5,1 відсотка, що на 0,3 відсотка більше, ніж прогнозували експерти.