У зоопарку Гавани з’явився білий тигр

“Гаванський зоопарк представив першого в країні білого бенгальського тигра – рідкісного виду, про існування якого в дикій природі не відомо”, – повідомляє AFP.

Мати Фіона народила чотирьох дитинчат, в тому числі білого тигра Янека, в Національному зоопарку Куби в березні. Але тільки зараз говорять, що дитинчата досить незалежні, щоб їх можна було представити публіці, коли вони грають і плавають в своєму спеціальному басейні в зоопарку.

«Ми дуже раді, що на Кубі народився білий тигр. Це сталося вперше », – сказав доглядач тварин Анхель Кордеро.

Група з охорони природи WWF описує білих тигрів, як «генетичну аномалію», про існування якої в дикій природі не відомо. У неволі таких тигрів всього кілька десятків.

Азіатські великі кішки класифікуються Міжнародним союзом охорони природи, як такі, що знаходяться під загрозою зникнення. Всесвітній фонд дикої природи заявляє, що в дикій природі залишилося близько 3900 тигрів, «але для захисту цього виду потрібно набагато більше роботи, якщо ми хочемо забезпечити його майбутнє в дикій природі».

«У деяких регіонах, включаючи велику частину Південно-Східної Азії, їх чисельність скорочується», – йдеться на сайті WWF.

Кордеро сказав, що дитинчата поводяться типово «агресивно», наслідуючи свою матір, нібито «нападаючи» один на одного.

У зоопарку Фіона отримує 10 кілограмів м’яса в день, а молодняк, який вже важить від восьми до 11 кілограмів, отримує два кілограми м’яса.