10 років Товариству польської культури ім. Анджея Потоцького

У суботу, 25 серпня, Польське культурне товариство імені Анджея Потоцького, яке знаходиться у місті Івано-Франківськ (колишній польський Станіслав) відзначило свій десятий ювілей.

Общесство имени Анжея Потоцкого

Основна мета Товариства ознайомити молодих людей з польською культурою і підтримувати польські традиції, – каже Маріанна Кучиньская, член Суспільства.

В даний час 320 осіб входять у Суспільство, це в основному молоді люди.

Святкування 10-річчя становлення Суспільства розпочалося з урочистої меси в церкві Царя Христа в Івано-Франківську. В кінці святкування відбулося урочисте зібрання в Богородчанах, на яке прийшло і приїхало велика кількість людей, це в основному друзі і родичі членів Суспільства. Гості та члени Суспільства побажали один одному всього найкращого, і обмінялися планами на майбутнє, також вони згадали, як було створено Суспільство і як воно розвивалося.

– Це день народження, а на день народження прийнято давати подарунки – сказав на церемонії нинішній консул Генерального консульства Республіки Польща у Львові – Рафал Кокота – передавши директорові Товариства Олегу Лысаку комп’ютер з найкращими побажаннями для членів організації.

Що далі? Є багато планів і ентузіазму. Заступник голови Святослав Юрченко поділився з пресою останньою ініціативою над якою зараз вони працюють – це з’їзд Потоцьких зі всього світу і організації зустрічі у Палаці Потоцького в колишньому Станіславі (з 1962 р. Івано-Франківськ).

Вже сьогодні вони збираються на цей захід, який дозволить більше ознайомиться з історією родини Потоцьких, у тому числі Анджея Потоцького-засновника Станіслава (Івано-Франківська) та заступника Суспільства.

Незважаючи на дощовий день, атмосфера зустрічі була відмінною. Дуже сподобався концерт, який підготували організатори і просто неможливо не згадати про сміливий виступі тріо-бандуристок.

джерело: kuriergalicyjski.com