Робота в Польщі для чоловіків

Поляки користуються громадянством Єврозони і їдуть працювати в інші країни з більшою зарплатою. Відтік працівників місцевих дає шанс українцям зайняти вільні вакансії. Робота в Польщі для чоловіків представлена величезним розмаїттям спеціальностей. Є пропозиції для професіоналів і людей без досвіду і кваліфікації.

rabota-v-polshe-dlya-muzhchin

У статті зібрана інформація про легальне працевлаштування українських чоловіків у Польщі.

Дізнаєтеся, яку роботу пропонують, які вимоги пред’являють до кандидатів, яка процедура легального працевлаштування.

Поширені польські вакансії для чоловіків

Ринок праці Польщі пропонує величезний список вільних вакансій для чоловіків.

На роботу з постійною зайнятістю потрібні будівельники (можлива робота бригадою). Потрібні арматурники, бетонники, муляри. Затребувані робочі деревообробних виробництв. Професіонали по обробці будівель плиточники, штукатури. Фірми по збірці металоконструкцій часто пропонують роботу зварювальником в Польщі.

Робота водієм далекобійником категорія С+Е в Польщі за перевезення вантажів в країни Єврозони вважається найбільш вигідною.

Потрібні працівники м’ясокомбінатів, ресторанів (кухарі, технологи, офіціанти, бармени), готелів та сфери послуг.

Багато компаній пропонують роботу електриком в Польщі. Потрібні сантехніки, механіки, наладчики устаткування. Набирають співробітників в меблеві, оббивні цеху і підприємства по збірці металопластикових вікон. Професіонали з підтвердженим дипломом про освіту і знанням польської мови знайдуть роботу в медичних установах в IT компаніях. Досвідченим фахівцям пропонують керувати науковими підрозділами, прийняти участь у розробці нових наукових напрямів і проектів.

Знайдеться постійна робота і для людей без досвіду, кваліфікації і знання мови потрібні пакувальники та працівники складів.

Є пропозиції з сезонною зайнятістю по висадці рослин і збору врожаю. Потрібні сортувальники овочів та іншої продукції.

Вимоги до кандидатів

Загальною вимогою для кандидатів чоловіків є здоров’я, відсутність шкідливих звичок і судимостей, висока працездатність, швидке освоєння нових навичок і знань, наявність закордонного паспорта. Знання польської мови навіть на мінімальному рівні незаперечна перевага. Для шукачів професіоналів бажаний досвід роботи по спеціальності не менше 10 років.

Які польські підприємства користуються популярністю у чоловіків українців

Заробітна плата українських чоловіків в Польщі залежить від підприємства, на яке вдалося легально працевлаштуватися.

для чоловіків на великих заводах в індустріальних центрах оплачується вище, ніж в середньому по країні. Польщі працюють філії автоскладальні цехів MERCEDES і BMW. Користується популярністю робота в Польщі на заводах Південнокорейської корпорації “Самсунг”. Молодь приваблює робота на заводі LG в Польщі. Є й інші фабрики по збірці складної техніки.

Влаштуватися на роботу можуть іноземці з будь-яким рівнем кваліфікації. Навчання проводитися на робочому місці. Випробувальний термін 14 днів.

Роботодавці часто надають безкоштовне житло. На деяких підприємствах, наприклад Самсунг під Wronki в середині робочої зміни робочих годують обідом витрати на продукти віднімаються з видається раз на тиждень заробітної плати.

Яку роботу пропонують чоловікам старше 50 років?

Людям старшого віку складно знайти роботу в Україні, а в Польщі співробітники з великим професійним досвідом затребувані. Роботи в Польщі для чоловіків старше 50 років не так багато, як для молоді, але є вакансії, які потребують відмінного володіння професійними навичками. Потрібні зварювальники, електромонтажники, наладчики верстатів з ЧПУ і складного обладнання, токарі, фрезерувальники.

Головна перевага шукачів у поверненні — професійний досвід, напрацьовані навички і знання тонкощів виконання технологічних операцій. Обов’язково вказуйте досвід роботи в резюме.

Скільки отримують чоловіки українці в Польщі

За даними статистичного управління середня заробітна плата брутто українців у Польщі на початку 2018 року склала 2950 злотих. До кінця року прогнозують збільшення середнього показника до 3300 zl. Найнижчий рівень оплати праці в початку 2018 року спостерігався в провінційних і прикордонних регіонах.

У Андрыхове і Катовіце 2500 zl.

У Прикарпатському Воєводстві 2610 zl.

Висока заробітна плата у Варшаві 4850 zl, Шльонском, Поморському і Дольношленському воєводствах 4120 zl в місяць.

Заробітні плати за професіями

Спеціальність

Місце роботи

Зарплата брутто

у z?

Витрати на оренду житла

у z?

Муляр

Варшава

4500 – 4900

350-400

Муляр

Бєльско-Бяла

3800 – 4100

Безкоштовно

Гипсокартонщик

Варшава

4050 – 4860

350 – 400

Арматурщик

Вроцлав

3780 – 4320

300 – 350

Водії далекобійники категорія С+Е

 

7000 – 8000

 

Водій таксі або автобуса

Варшава

3 600

350 – 400

Різноробочі

Варшава

2100 – 3300

350 – 400

Робочі на заводі по виробництву скла

Тчев

2020 – 2600

180

Вантажник і Працівник складу в супермаркеті

Варшава

1900 – 2500

350 – 400

Сезонні робітники в сільському господарстві

Варшава

2300 – 2500

350 – 400

Робочі на заводі Самсунг

Вронка

2200 – 2600

(з вирахуванням за харчування)

Безкоштовно

Що б працювати в Польщі на законних підставах згідно набрав чинності 1 січня 2018 року “Правил працевлаштування іноземців в Польщі” здобувачеві слід отримати дозволів на роботу. Для працівника з України оформленням цього документа займається польський роботодавець. Після обговорення і узгодження умов з відгукнулися на вакансію працівником, роботодавець подає в місцевий Воєводство заяву з проханням видати дозволи на роботу або сезонну роботу для конкретної людини.

Послуга платна. Роботодавець вносить на спеціальний рахунок 30 zl.

Після отримання дозволу на роботу кандидат на вакансію готує документи для відкриття національної робочої візи (список уточнюйте на офіційному сайті Посольства) і особисто подає в Консульство або Посольство Польщі в Україні.Після закінчення терміну візу можна продовжити на території Польщі.

По приїзду до місця роботи в Польщі в 7 днів працівник повинен зареєструватися:

  • оформити дозвіл на тимчасове перебування;
  • зареєструватися в податковій інспекції.

З роботодавцем також потрібно укласти трудовий контракт. Договір може бути укладений відразу ж після бесіди з роботодавцем або після прибуття до місця роботи.

Плюси і мінуси роботи в Польщі

Робота в Польщі приваблює українців можливістю отримувати більшу заробітну плату. При легальному працевлаштуванні гарантовані закріплені в польському трудовому Кодексі умови праці, оплата і соціальні гарантії.

Здавалося б, все прекрасно, але відгуки співвітчизників відзначають негативні моменти. Часто погодинні розцінки для українців нижче, ніж у поляків. За 12 годин роботи українці отримують суму, яку полякам платять за 8 годин. Вихідний раз у тиждень. Перерва на обід 15 хвилин. Випадки надання рекрутинговими агентствами неякісних послуг ще трапляються.

Підіб’ємо підсумки

Робота українських чоловіків у Польщі прекрасна можливість поправити матеріальне становище. Вільних вакансій багато. Є пропозиції для професіоналів і людей без досвіду і кваліфікації. Знайти роботу зможуть і кандидати у віці 50 років і старше.

Шукайте вільні вакансії на сайті eurabota.ua. Пропонуйте свою кандидатуру роботодавцям.

В процедурі оформлення робочої візи немає нічого складного. Легальне працевлаштування в Польщі дозволить добре заробити і підвищити професійний рівень.