Польський уряд планує ввести обов’язкові щеплення для українців

Українські працівники, які приїжджають на роботу в Польщу будуть зобов’язані отримати щеплення від туберкульозу. Над такою пропозицією розмірковує влада в Польщі.

Польська газета «Мова Посполита» повідомляє, що найближчим часом уряд Польщі планує ввести обов’язкові щеплення для українців, які приїхали в Польщу більш, ніж на три місяці. Також при перетині кордону з Польщею для тих громадян, які мають документи на тривале перебування в Польщі, потрібно буде мати санітарну книжку.

Головний санітарний інспектор Польщі – Ярослав Пінкас, інформує, що на Україні від туберкульозу ледь щеплено половину населення. Між тим, у Польщі вже навчається 35 тисяч українських студентів, які не мають щеплення. А також, кожен раз все більше працівників прибувають з України в Польщу, які не захищені від цієї хвороби.

Депутат Томаш Латос, заступник голови комітету з охорони здоров’я Сейму, каже, що порівняно ситуацій з щепленнями на Україні і в Польщі, спостерігаються значні відмінності. Уряд Польщі піклується більше про своїх мешканців, ніж уряд України. Він також підтримує рішення про вакцинацію українців, які тривалий час перебувають на території Польщі.

прививки от туберкулеза

З 2019 році в Польщі зміниться календар щеплень від туберкульозу, так починаючи від народження до 24 годин життя, будуть щепити дитину, потім в 6 років, потім в 19 років.

Джерело: www.eurabota.ua

18.10.2018