Українці домінують серед іноземних клієнтів в Польських банках

Громадяни України складають найбільшу групу індивідуальних клієнтів – іноземців, майже у всіх банках, які діляться такими даними. У PKO Bank Polski за минулий рік кількість клієнтів з України збільшилася на 130 відсотків. В PKO Bank Polski за прошедший год количество клиентов с Украины увеличилось на 130 процентов

Вперше банки поділилися інформацією про підтримка клієнтів – іноземців. Згідно з останнім звітом PRNews, в семи з восьми банкових установ, громадяни України складають найбільшу групу індивідуальних клієнтів з-за кордону. Наприклад, у Райффайзен Полбанке 42,218, на BG? BNP Paribas 12 000. Найбільший банк Польщі PKO BP – не дає кількість цієї групи, але повідомив нам, що в період з 3 кварталу 2016 за 3 квартал 2017 року, вона становить близько 130 відсотків. Загальна кількість індивідуальних клієнтів – іноземців з рахунком в цьому закладі досягає 85 000.

PKO BP заявляє, що крім українських громадян серед іноземців також багато громадян з Молдавії і Білорусії. Молдова є однією з трьох найбільш численних національностей серед клієнтів Bank Pocztowy, але розрив між нею та Україною величезний (Україна – 4400 клієнтів, Молдова – 110 клієнтів). Білорусь є однією з найбільш значимих груп іноземних клієнтів в Credit Agricole, Plus Bank і Raiffeisen Polbank.

Хоча такі банки вирішують адаптувати пропозицію до зростаючого числа українських громадян у нашій країні, не всі установи хочуть обмінюватися інформацією про цих клієнтів.