Українці знають, що без них польська економіка не впорається. Ось чому вони ставлять свої вимоги

3 тис. злотих – рівень доходів, який більшість українців очікує в Польщі. Погодинна ставка така ж, як у поляків, але вони більше працюють, щоб заробити заробітну плату, відповідно заради заробітку вони і приїхали на Польщу.

3 тыс. злотых - уровень доходов, который большинство украинцев ожидает в ПольшеУкраїнці готові виконати свої фінансові очікування, вони працюють більше, ніж поляки: поляк працює, припустимо, 168 годин на місяць, а українець – 200 і навіть 250 годин. За цивільними договорами, які укладаються між працівниками і роботодавцями, такий розмір роботи є прийнятним. Погодинні ставки, – сказав генеральний директор Upper Job, – такі ж, як для поляків.

Опитування, проведене між українцями в Польщі – Upper Job, не залишив жодних сумнівів: 80 відсотків працівників з України, які працюють у Польщі, заявили, що хочуть працювати у Польщі і вони будуть повертатися до Польщі. Насамперед, тому що Польща ближче до дому для українців, польська мова нагадує українську, і щодо, його легко зрозуміти, крім того: якщо в Польщі вони вже були, то мають вже якихось друзів або знайомих.

Деякі українці в опитуванні також згадали про те, що якби не вони, то безліч галузей економіки не розвивалося. Швидше за все це, так, пише газета TOK. І ось чому – промисловість – це передусім будівництво, послуги і гостинність, які без українців, ймовірно, не зможуть функціонувати. Серед українців багато фахівців: маляри, штукатури, зварювальники – це може здатися дуже простим змаганням, але вони працюють з дійсно високою кваліфікацією. У польській будівельної галузі потрібно 200 000 працівників, і навіть якщо деякі українці не дуже усвідомлені в сучасних технологіях, вони будуть вивчати нові навички та працювати з очікуваної продуктивністю протягом тижня або місяця.

Однак слід визнати, що багато українців працюють у Польщі часто нижче своїх професійних прагнень і можливостей. Багато хто з працівників з України, освічені люди, вони часто мають декілька утворень, або говорять на декількох мовах, але в Україні вони не можуть задовольнити свої фінансові потреби, тому їм доводиться їхати на роботу в Польщу, та займати посади не нижче їх кваліфікації.

Українці вже знають, що польська економіка не зможе впоратися без них. Ось тому вони сміливо представляють свої фінансові очікування, тому що вони дійсно здатні, особливо якщо вони перебувають у Польщі другий або третій раз. Але навіть у тих, у кого приїхав на роботу перший раз є друзі, які знають, як навчити їх всьому: часи, коли можна було розраховувати на необізнаність новачків з України, давно пройшли.

Хороші новини для працівників з України, заробітні плати у Польщі, стали вище, якщо Ви в пошуках роботи за кордоном подивіться вакансії на нашому сайті www.eurabota.ua може саме тут Ви знайдете, те що шукали.