Крісталіна Георгієва: епідемія коронавірусу матиме негативний вплив на економіку

Керуючий директор Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва очікує, що епідемія коронавірусу матиме негативний вплив на світову економіку в першому кварталі року, цитує БТА глобальні агентства.

«Скажімо так: у цьому кварталі можуть бути негативні наслідки», – сказала Георгієва на конференції у Вашингтонському центрі глобального розвитку.

«Було би безвідповідально міркувати про те, що буде далі», – сказала вона, нагадавши про епідемію ВГРС (важкий гострий респіраторний синдром), яка заразила 8000 чоловік і привела до 774 жертвам у 2002-2003 роках. Чи буде це знову на цей раз? Це дуже важко передбачити», – сказала Георгієва.

Вона підкреслила, що «безпосередні наслідки очевидні» та вказала на ситуацію з транспортом, туризмом, промисловістю в Китаї і в цілому в Азії.

«Поки рано оцінювати вплив коронавірусу на світову економіку, але ще не рано говорити про те, що ми живемо в світі, який все частіше піддається різним потрясінням. Політики повинні бути готові діяти, запобігати та реагувати на самій ранній стадії, чи то пандемія, кліматичний шок чи геополітична напруженість», – сказала глава МВФ.