Що потрібно знати про грошові перекази з Польщі в Україну?

Ви живете і працюєте в Польщі? Шукаєте спосіб зробити дешевий та швидкий грошовий переказ в Україну, а пропозиції банків не дуже привабливі та корисні для вас? Дізнайтеся, як ще перевести гроші за східний кордон – не відкриваючи банківського рахунку, з мінімальними формальностями і безліччю безкоштовних варіантів.

грошові перкази у Польщі

У 2017-2018 роках Польща обігнала всі країни Європейського Союзу за кількістю виданих дозволів на проживання, у зв’язку з працевлаштуванням іноземних громадян. Згідно звіту, який подав Євростат, у 2017 році в Польщі іноземцям видали 683 тисяч дозволів на проживання. Це більше, ніж Німеччина (535 тис. дозволів) і Великобританія (517 тис. дозволів).

Найбільшу кількість дозволів на перебування в ЄС отримали в 2017 році громадяни України понад 662 тис. Польща приваблива для українців своєю географічною близькістю, невеликим мовним бар’єром і рівнем доходу, який перевищує український в кілька разів.

«У нашій країні мінімальна заробітна плата становить 2000 злотих брутто, тоді як в Україні з 1 січня 2018 року мінімальна заробітна плата становила 3723 гривні, або близько 480 злотих. Це означає, що заробляючи мінімальну зарплату в Польщі, працівник з України отримує в чотири рази більше, ніж на батьківщині», – йдеться в «Барометрі міграційних доходів », підготовленому кадровою службою.

Незважаючи на те, що, за даними Національного банку Польщі, іммігранти передали в Україну більше ніж 8,6 млрд. злотих за перші три квартали 2018 року, виявляється, що  у багатьох випадках українці неохоче користуються послугами банків  у Польщі. Згідно з “Барометром доходів міграції”, згаданим вище, аж 60,8 відсотка українців, що працюють в Польщі, ніколи не переводили гроші в свою країну за допомогою банку. Експерти з кадрової служби вказують, що «українці, збирають кошти, а потім перевозять їх на батьківщину, коли термін їх візи закінчується, замість того, щоб щомісяця відправляти конкретну суму і платити за перекази».

Фінансові збори за перекази через банк

На жаль, найчастіше українських заробітчан відлякують фінансові збори за переказ через банк.

польскі банки

Польські банки не пропонують валютні рахунки або перекази в гривні. Українська валюта дуже нестабільна. Аналізуючи курс гривні з 2018 року, можна спостерігати дуже великі коливання, які іноді досягають понад 23%. Альтернатива – відправити долари в Україну.

Скільки може коштувати банківський переказ з Польщі в доларах США?

Припустимо, що ви працюєте в Польщі, ви можете відкласти близько 100 доларів на місяць, які ви хотіли б регулярно відправляти в Україну. Отже за щомісячний платіж в доларах США в опції SHA (абревіатура означає, що витрати на переказ розподіляються між відправником та одержувачем). У таблиці нижче, представлені річні витрати на прикладі окремих банків. Для порівняння, ці витрати порівняно з комісією в онлайн-обміннику Rkantor.com, який видається дуже цікавою альтернативою класичні банківські послуги.

Переказ 100 $ за допомогою банкуВартість 12 переказів в опції SHA протягом року
Банк 1624 злотих
Банк 2240 злотих
Банк 3300 злотих
Банк 4480 злотих
Банк 5480 злотих
 Rkantor.com36 $, або приблизно 135 злотих

Збори за перекази є лише частиною витрат

Крім плати за прямі платежі ,іноземцям слід звернути увагу на плату за обслуговування облікового запису. Деякі банки мають фіксований тариф на такі послуги або ставлять своїм клієнтам певну кількість умов (включаючи відповідну суму доходів, кількість операцій з дебетовою карткою тощо). Якщо клієнт виконує ці умови, то операція банку буде безкоштовною, в іншій ситуації збиратимуть плату. До витрат з вищезазначеної таблиці необхідно додати суму на щорічне обслуговування рахунку (зазвичай це плата в розмірі декількох злотих на місяць, тому через рік потрібно додати десяток або кілька десятків злотих).

Грошові перекази в Україну без банківського рахунку в Польщі

Переклад без договору в банку, без виконання зобов’язань, без оплати за обслуговування рахунку, з можливістю вносити і знімати готівку, а також вибирати найбільш вигідні курси валют можливий тепер і для іноземців.
Це рішення Rkantor.com – відмінний вибір для тих, хто планує регулярно відправляти валюту в Україну, і не хоче мати рахунків в будь-якому польському банку. Як це працює?

Кожен іноземець, який вміє користуватися Інтернетом може зареєструватися на сайті RKANTOR.COM.

сайт rkantor.com

Що для цього потрібно:

  1. Реєстрація на сайті www.rkantor.com  Займе декілька хвилин
  2. Активуйте свій обліковий запис і після перевірки даних можна вільно користуватися веб-сайтом.
  3. Після активації Вашого гаманця можна скористатися безкоштовним доступом до 19 валютних рахунків. Також перед Вами відкриються і інші можливості.

Наприклад, щоб перевести гроші на банківський рахунок у Польщі, можна замовити переказ до одного з 19 польських банків, у яких Rkantor.com має відкритий рахунок, це не буде коштувати ні копійки.

Такі перекази зазвичай займають менше 15 хвилин, оскільки вони розглядаються як внутрішні перекази.

Якщо клієнт хочете замовити іноземний переказ до країни, що знаходиться за східним кордоном Польщі,то Rkantor.com пропонує перекази у 245 напрямків по всьому світу, включаючи Україну, Білорусь та Росію. Витрати на перекази в опції SHA починаються від 1 EUR. Також є можливість скористатися переказом OUR, завдяки якому не доведеться витрачати гроші на банки-посередники.

Крім цього Rkantor.com пропонує своїм клієнтам гарантію найкращого курсу. Це означає, що, коли клієнт знайдете більш вигідний курс в іншому інтернет-банку або будь-якому звичайному банку, Rkantor.com дасть ще кращу ставку для наступного переказу зберігаючи при цьому таку ж загальну суму операцій.