Від транспорту до будівництва. Іноземці все частіше відкривають бізнес в Польщі

Згідно з даними, зібраними Tax Care, все більше і більше іноземців відкривають свій власний бізнес в Польщі. Більше половини відкритих іноземних фірм, що належать громадянам України і Білорусі. Більшість таких компаній працюють у сфері транспорту, торгівлі, громадського харчування та будівництва.сбор данных про бизнес в Польше

Згідно з даними Євростату, в 2016 році Польща видала майже 586 тисяч дозволів на проживання для громадян країн, що не входять в Європейський союз. Це був другий за величиною результат в Європейському союзі після Великобританії (866 тисяч дозволів) і проти німців (505 тисяч). У той же час Польща посідає перше місце в ЄС за кількістю іммігрантів, що прийшли на роботу: у восьми з десяти випадків іноземці, які приїхали в Польщу на роботу, мотивували своє професійне заяву на отримання виду на проживання.

Разом із збільшенням числа іноземців, які працюють у Польщі, число компаній, відкритих ними, також зростає, про що свідчать статистичні дані бухгалтерії податкової служби. Порівняно з 2016 роком кількість іноземних клієнтів вже збільшилася приблизно на 55 відсотків за 11 місяців 2017 року.

Серед іноземних клієнтів Tax Care однорічна економічна діяльність найчастіше видається українцям: українці (44%) і білоруси (10%). Громадяни Іспанії, Великобританії та Афганістану перебувають на інших місцях. В цілому, Tax Care підтримує компанії, створені у Польщі громадянами 40 країн.

Галузі, які найчастіше представляють компанії, засновані іноземними клієнтами Tax Care, – це транспортні послуги (17 відсотків), роздрібна та оптова торгівля (9 відсотків) та ІТ (більше 6 відсотків), а також ресторанний сектор та бізнес-консалтинг. Більше 3% клієнтів Tax Care представляють сектор будівельних послуг.

Відмінна новина для українських громадян, тепер і в Польщі можна працювати на українських фірмах. Це гарна новина для тих, кому важко вивчити польську мову, так, як працюючи в Польщі на українську компанію, Ви можете говорити рідною мовою. Якщо Вас цікавить пропозиції від українських компаній у Польщі, відвідайте наш джерело www.eurabota.ua кожного дня у нас оновлюються вакансії та пропозиції роботи.