Finnair визнана найбезпечнішою авіакомпанією світу

За підсумками 2018 року опубліковано рейтинг безпеки 100 найбільших авіаперевізників світу.

Перше місце зайняла фінська авіакомпанія Finnair. На другому місці Scoot (Сінгапур), на третьому – Norwegian Air Shuttle (Норвегія). Лідер рейтингу 2017 року – авіакомпанія Emirates (Об’єднані Арабські Емірати) – опустилася на четверте місце.

Звіт опублікований Центром досліджень авіакатастроф (JACDEC), який знаходиться в Гамбурзі (Німеччина). Рейтинг складається експертами Центру після ретельного аналізу статистичних даних про кожну компанію, специфіки країни, особливостей рейсів і інших параметрів.

Згідно зі статистичними даними, на які посилаються в JACDEC, протягом останніх 25 років рівень безпеки пасажирських авіаперевезень зріс в чотири рази. У досягнення цього відмінного результату внесли великий вклад конструктори, інженери, які працюють над покращенням льотних характеристик авіалайнерів.

За даними JACDEC, найбільш ризикованим є етап приземлення. Під час приземлення відбувається 36 відсотків всіх аварій. На етапі зльоту авіалайнерів припадає 14 відсотків аварій.

Експерт Центру вивчення авіакатастроф Ян-Арведі Ріхтер підкреслив, що «стовідсоткової безпеки ніколи не буде, але з огляду на чотири мільярди пасажирів щорічно, літак є одним з найбезпечніших видів транспорту».

Нагадаємо, раніше ми писали про збільшення числа інцидентів між пасажирами і працівниками авіакомпаній. Цією ситуацією стурбовані в Міжнародній асоціації повітряного транспорту (IATA).

Джерело: news.eurabota.ua

10.01.2019