Громадянство іншої країни

Стати іноземцем: скільки коштує придбати громадянство іншої країни в Україні. Таким питанням задалися журналісти Подробиць.

Журналісти з’ясували, що для того щоб отримати паспорт іншої країни зовсім не проблема, головне, щоб були гроші. В інтернеті повно оголошень про таких послугах. Журналісти зупинилися на отримання молдавському громадянство, так воно набагато доступніше і дешевше ніж громадянство європейської країни, наприклад, в Румунії на кілька сотень євро дорожче, і з яким можна влаштуватися на роботу в Європі, а з Молдавським – ні. Один плюс є, можна безперешкодно подорожувати безвизу по Європі.

Так що ж для цього треба? Треба показати, що ви не є собою, а ваші предки, як бабуся, дідусь, мама або тато народилися в Молдові. І коштує це задоволення 560 євро разом з повним пакетом і подачею документів. «Мову можна і не знати»,- так сказали журналісту, який зайнявся цією справою. Навіть обіцяли добре підготувати і супроводити у консульство. Але паспорт відразу не дадуть, потрібно почекати приблизно 10 місяців, так як весь цей час відбувається перевірка. Якщо пройшли – новий паспорт у вас в кишені.

Набагато складніше отримати паспорт великої Британії. Найпростіший спосіб отримати цей отримання резидентства сім’ї через дружину. Дружина стає головним заявником, вона знаходиться у Великобританії, до неї приєднуються її діти і чоловік її утриманці. Після закінчення п’яти років вся сім’я отримує постійний вид на проживання”, – пояснює фахівець в імміграційному право, партнер LS Legal Solicitors Лілія Скотт-Пищенко.

У безлічі країн дозволено подвійне громадянство, але в Україні ще один паспорт є по суті роздільною здатністю діяти у своїх власних інтересах і втекти від правосуддя за свої злочини.