Все більше і більше іноземців працюють на законних підставах в Підляському

Всього кілька місяців тому робітники з України працювали в основному на будівельних майданчиках. Тепер все змінюється. В Підляському воєводстві роботодавці з різних галузей приймають рішення про прийом на роботу легально, громадян України чи Білорусі. Число співробітників постійно зростає. Точно так само, як і кількість економічних заходів, встановлених новачками зі Сходу. ZUS повідомляє, що в нашому регіоні їх майже 7 тисяч людей приїхали з-за кордону.

В Подляском воеводстве почти 7 000 человек работают законноВ Підляському воєводстві майже 7 000 осіб працюють законно. Найбільша група – більше 3 тисяч на кінець вересня 2017 року – законно працюють українці.

Зайнятість в Польщі, для людей з України, дуже приваблива. Гроші, які вони заробляють у Польщі, дозволяють їм жити набагато краще. В Україні зарплата на даний момент знаходиться на рівні 3200 гривень, що дає близько 500 злотих. Польські зарплати дозволяють їм жити на набагато більш високому рівні.

До кінця минулого року в Бялыстоцком філії ZUS було зареєстровано 1460 громадян з України. Через 9 місяців вже 3072 людини, що дає 110% зростання. На сьогоднішні час, зареєстрованих у всіх відділеннях ZUS в Польщі, становить майже 308 тисяч українців. У грудні 2016 року кількість таких громадян України склало 194 тис. – каже Катажина Крупицька, представник ZUS в Підляському воєводстві.

У 2016 році українці купили майже 22 відсотки квартир, згідно з доповіддю міністерства внутрішніх справ і адміністрації, проаналізованому Home Broker.

Якщо договір між Польщею і батьківщиною іноземного працівника не виключає його, він підпорядковується тим же правилам соціального забезпечення, що і польські громадяни. Незалежно від того, працює він на роботодавця або веде власну діяльність.

За даними Міністерства праці, 2016 рік був рекордним за кількістю дозволів на постійну роботу: було випущено понад 123 тисяч, що майже в два рази більше, ніж роком раніше. З цього 83% легально працевлаштовані українці. Схоже, що в 2017 році буде ще рекорд, так як число українців стрімко зростає.

Чисельність українців росте по всій території Польщі, якщо у Вас є бажання приєднатися до трудової діаспори в Польщі, то скористайтеся нашим сайтом www.eurabota.ua кожен день у нас оновлюються публікації і вакансії, дізнайтеся багато цікавого, не лише Польщі, але й про інших країнах Європейського Союзу.