Працювати багато, а зарплату отримувати в рази менше, ніж у Польщі

Підвищення оплати праці на підприємствах і фірмах Кропивницького та області не призводить до відчутного поліпшення купівельної спроможності жителів регіону.

Заработная плата

Першопричиною того, що підвищення заробітних плат, про яких періодично повідомляють статистичні управління, не покриває необхідні потреби людини в самих елементарних речах, є в першу чергу, випереджаюче зростання цін практично на всі товари і послуги.

На сьогоднішній день середня зарплата по Україні становить трохи більше 9 тисяч гривень до сплати податків. Звичайно, ця сума в переважній більшості випадків перевищує реальні заробітні плати, які пропонують роботодавці Кропивницького та області фахівців багатьох професій, затребуваних на українському ринку праці, при цьому не бажають істотно підвищувати рівень оплати, хоча вже не перший рік відчувають гостру нестачу фахівців багатьох професій.

Звичайно, людина шукає можливості заробити більше і порівнює, наприклад, як платять у сусідній Польщі, а там справи йдуть набагато краще, що можна побачити з таблиці, в якій наведені дані з сайту Державної служби зайнятості України та порталу www.eurabota.ua.

Зарплаты в Сумах и Польше

Природним рішенням багатьох городян і жителів області після порівняння зарплат поїхати працювати за кордон, оскільки українські заробітні плати начисто програють польським.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на думку голови Вінницької ОДА Валерія Коровія, якщо рівень заробітних плат буде близько 500 доларів, українці будуть набагато рідше працевлаштовуватися за кордоном.