У Польщі почнуть діяти нові види контрактів для сезонних працівників у сільському господарстві

Сезонні роботи в сільському господарстві на польському ринку праці до сьогоднішнього дня не регулювалися окремими правилами. Тепер види контактів для сезонних працівників повинні змінитися. До недавнього часу працівників приймали на роботу, як помічників у сільському господарстві на основі неоплачених контрактів на конкретну роботу. Нові контракти будуть укладені на 120 днів у році. Сезонному співробітнику буде оплачуватися страхування з боку роботодавця.

контракт на сезонные работы

За даними дослідження в цьому році на сезонні сільськогосподарські роботи в Польщі потрібно близько 500 000 співробітників.

Проект нових трудових договорів був підготовлений в Міністерстві сільського господарства, де вони усвідомлюють важливість додаткових рук для роботи під час накопичення сільськогосподарської роботи, і ймовірно, прекрасно знають, що найбільший приплив робочих очікується з України. Сезонна робота в сільському господарстві вважається не тільки та, що при збиранні овочів і фруктів, а також і при обробці і промиванні овочів (фруктів), упаковку і транспортування продукту споживачеві.

На практиці це означає, що обсяг робіт, визначених цими угодами, настільки широкий, що фермери не зможуть встановити точних посад для працівників, яких вони беруть на роботу.

«Угода про допомогу щодо збору врожаю не є трудовим договором або контрактом або контрактом на надання послуг», – пояснює Міністерство сільського господарства, тому змін у законодавстві, яке відноситься до сільськогосподарських сезонних робіт не уникнути.

eurabota.ua