У Києві польські візи видаватимуть за новими правилами

У посольстві Польщі в Україні ввели нову процедуру клопотання на отримання візи. У Міністерстві закордонних справ зазначили, що введення даної схеми спрямовано на створення більш простий та швидкої процедури подачі заявок на отримання туристичної або робочої візи.

82

У дипломатичному відомстві зазначили, що нововведення дозволить значно скоротити терміни подачі документів на отримання польської візи, а також захистити систему від можливих хакерських атак. Крім того, введена процедура дозволить обмежити діяльність різних нелегальних візових посередників.

Так, в даний момент процедура подачі заявки в київський візовий центр дещо змінена. Заявник, який бажає отримати візу в Польщу, першою справою повинен спочатку внести передоплату послуг по оформленню. Зробити це можна, прийшовши з паспортом в одне з відділень Банку Ідея або Кредобанку. В ході проведення передплати для оформлення візи для себе або членів своєї сім’ї заявник повинен вибрати її тип і залишити свої контактні дані.

Після проходження даного етапу потенційний мігрант повинен отримати банківський код PTN. Потім протягом п’яти днів заявнику повинен зателефонувати оператор контактного центру та запропонувати зручну дату подачі документів. Дані дзвінки здійснюються з понеділка по суботу з 9 годин ранку до 9 годин вечора.

Якщо заявнику не підходить обрана дата, візова система автоматично вибере будь-яку іншу, яка повторно буде затверджена в телефонному режимі.

Відзначимо, що в даний момент така схема буде діяти лише в Пунктах прийому візових анкет на території Києва.

Якщо представлена система виявиться ефективною, то її впровадження пізніше відбудеться в інших візових центрах – Харкові, Одесі, Луцьку та Львові.