Українців змусили платити за отримання дозволу на роботу в Польщі

У Польщі анонсували зміни в діючу систему оформлення набуття прав на роботу для іноземних громадян.

Відповідні нововведення в польському законодавстві задіють вже з 1 січня 2018 року. Через півтора місяці українців у Польщі позбавлять можливості безкоштовно оформити дозвіл на роботу.

 украинцев в Польше лишат возможности бесплатно оформить разрешение на работу З наступного року іноземців зобов’яжуть оформляти платні дозвіл на сезонні роботи.

Незабаром українцям, що бажають офіційно отримати право на тимчасову зайнятість у сфері рослинництва, садівництва, туризму або гастрономії доведеться розстатися з кількома десятками злотих. Точну суму оформлення дозволу на сезонні роботи розрахувати не вдасться, так як в Польщі паралельно будуть реалізовувати дві процедури – для іноземців, які не перебувають у Польщі, і для тих, хто приїхав в країну на інших підставах.

Так, для українців, які приїхали в Польщу з біометричною паспортом, доведеться реєструватися в управлінні праці через свого роботодавця. Тим, хто шукає роботу з України, потрібно буде пройти традиційну процедуру відкриття робочої візи.

Знайти роботу в цій країні завжди можна разом з порталом www.eurabota.ua. Вакансії доступні на сторінці “Робота в Польщі“.