Українців охоче беруть на роботу в Латвії

Серед іноземних громадян, які приїжджають працювати в Латвію, українці упевнено займають перше місце.

Украинцев охотно берут на работу в Латвии

Латвійські роботодавці, відчуваючи великі кадрові проблеми, охоче беруть на роботу українських працівників. Статистичні дані показують, що близько 2,5 тисяч робітників і 300 кваліфікованих фахівців офіційно працевлаштувались на підприємствах і фірмах Латвії, а скільки працює без офіційного працевлаштування можна тільки здогадуватися – як мінімум удвічі більше.

Примітно, що фахівці робочих професій в більшості випадків їдуть працювати в поодинці, а працівники високої кваліфікації краще вже їхати разом з сім’єю.

Складна демографічна ситуація в цій країні Балтії і активний виїзд місцевих спеціалістів на роботу в країни Західної Європи призвів до великого дефіциту робочої сили на ринку праці. Латвійські бізнесмени вимагають від уряду змінити законодавство, щоб полегшити процедуру працевлаштування громадян з країн, що не є членами ЄС, в першу чергу України.

Раніше повідомлялося, що Литва активно видає робочі візи для українців. Протягом 2018 року вже видано близько 20 тисяч віз, близько 6,5 тисяч наших співгромадян отримали посвідку на проживання в цій країні Балтії.