Сезонні працівники не з країн ЄС зможуть отримати візи у Британію після Brexit

Тимчасові візи для трудових мігрантів з країн, які не входять до складу Євросоюзу, буде видавати Великобританія після Brexit.

сезонная работа в Великобритании

Фермери Британії, які займаються овочівництвом і садівництвом, на наступний сезон можуть розраховувати на працівників, які будуть приїжджати за спеціальним тимчасовими візами з країн, що не входять до складу Європейського союзу.

У зв’язку з тим, що після виходу зі складу ЄС перестане діяти закон про свободу пересування, сільськогосподарські виробники в першу чергу зіткнуться з великою нестачею працівників, які особливо потрібні в сезон збору врожаю ягід, фруктів і овочів.

До неспокою фермерів прислухалися в уряді, міністр навколишнього середовища Майкл Гов підкреслив, що «сильні аргументи фермерів про необхідність сезонних працівників почуті, індустрія садівництва повинна бути продуктивною і прибутковою».

З весни 2019 року до кінця 2020 року буде діяти пілотний проект, який дасть можливість 2 500 сезонним працівникам працевлаштуватися на британських фермах на строк до 6 місяців.

Раніше повідомлялося, що найближчим часом спрощення процесу отримання віз в Британію для українських громадян не передбачається, але сервіс буде покращено.