Китай: США воюють в космосі

США приступили до мілітарізірізаціі космічного простору і планують домогтися повної військової переваги в цій області під приводом загроз з боку інших країн.

Про це заявив старший полковник У Цян на брифінгу Міністерства оборони Китайської Народної Республіки.

«Космос є загальним надбанням всього людства. Китай завжди виступав проти його мілітаризації і гонки озброєнь у космосі, а також підтримував використання космічного простору виключно в мирних цілях», – сказав він.

У Цян звернув увагу на те, що під приводом військової загрози, яка походить від інших країн, Сполучені Штати сформували космічні сили, які призначені для досягнення абсолютної військової переваги в космосі і можуть привести до гонки озброєнь.

«Це серйозна загроза глобальній стратегічній стабільності, миру і безпекці в космосі. Ми висловлюємо рішучий протест», – заявив представник військового відомства.

23 грудня офіційний представник МЗС Китаю Ген Шуан заявив, що Китай стурбований і рішуче кидає виклик стратегії щодо домінуючого положення США в космічному просторі.

Офіційно космічні війська США були створені 20 грудня після того, як президент США Дональд Трамп прийняв військовий бюджет на 2020 рік.