Хороша ситуація на ринку праці в Польщі, буде зберігатися ще довгий час

Темпи зайнятості не сповільнюються, і роботодавці у Польщі планують розширити свої команди в найближчі місяці – згідно з останнім аналізу консалтингової компанії ManpowerGroup HR.

консалтинговой компании ManpowerGroup HRОпитування показує, що в найближчі місяці, люди, які шукають роботу можуть, сподівається, що ситуація на ринку праці буде позитивна. «Позитивні прогнози за перший квартал 2018 року були зафіксовані в 9 із 10 проаналізованих секторів ринку», – ви це можете прочитати у звіті. Його автори прогнозують, що зростання зайнятості буде найвищим з четвертого кварталу 2020 року. Було зазначено, що найшвидше роботу буде знайти в торгівлі, промисловому виробництві, а також в ресторані і готельному бізнесі.

На думку авторів звіту, з 750 опитаних роботодавців – 14 відсотків планує збільшити зайнятість, 7 відсотків має намір скоротити кількість посад, а 77 відсотків не планують ніяких кадрових змін у наступному кварталі. Великий зростання зайнятості оголошується великими підприємствами.

Керуючий директор ManpowerGroup в Польщі Івона Янас наголосила в коментарі до дослідження, що майже в кожному секторі прогнозується збільшення числа пропозицій про роботу, як і кожен рік, у січні кількість наборів на сезонні роботи буде зменшуватися, винятком для ринку праці є сезонні роботи в різдвяний сезон, але це не вплине на імідж ринку, який залишиться позитивним для співробітників».

Прогнози показують, що в першому кварталі 2018 року кількість зайнятих збільшиться в дев’яти з десяти вивчених секторів. Найбільша кількість працівників спостерігається збільшення в торговому секторі (зростання на 22%) і промисловому виробництві (19%). Дослідники прогнозують 14 відсоткове збільшення зайнятості, у шахтах і гірничодобувної промисловості – 11%, в будівництві – 10%, в установах державного сектора – 9%, у транспорті та логістиці – 8%. Найменше збільшення зайнятості прогнозується в сільському господарстві, лісовому господарстві і рибальстві (4%), а також у сфері енергетики та водопостачання (2%). Зниження зайнятості – на 2 відсотки – очікується в секторах фінансів, страхування, нерухомості і послуг.

ManpowerGroup вказала, що в шести регіонах Польщі (центральна, південно-західна, південна, північна, північно-західна і східна) прогнозується зростання зайнятості в період з січня по березень. Найбільший приріст цього показника – на 17 відсотків, вони очікують від роботодавця у південному регіоні. У двох регіонах, північно-західному і південно-західному, помірний оптимізм роботодавців, які очікують збільшення на 10 відсотків. Прогноз зростання зайнятості в центральній Польщі становить 9 відсотків. Найменший оптимізм характерний для роботодавців на півночі і сході, які очікують зростання зайнятості відповідно на 8% і 7%.

В дослідженні підкреслено, що роботодавці в багатьох країнах, включаючи Австралію, Японію, Норвегії, Польщі, Румунії та США, мають самі передові плани набору персоналу близько 5 років. Найкращі результати, пов’язані з зростанням зайнятості у першому кварталі, переважають серед роботодавців на Тайвані, Японії та Індії. Найгірші прогнози були зафіксовані в Італії, Австрії та Франції.

«Перспективи зайнятості барометра ManpowerGroup» – це щоквартальне опитування, який вимірює наміри роботодавців збільшити або зменшити загальну зайнятість у своїй галузі в наступному кварталі. Опитування проводяться протягом більш 50 років – в даний час майже серед 59 000 роботодавців у 43 країнах. Прогнози для працівників, які планують поїхати в Польщу втішні, якщо Ви одні з тих хто має бажання туди поїхати, то при пошуку вакансій можете використовуватися нашим ресурсом https://www.eurabota.ua/jobs-in/poland/jobs-offered вдалих Вам пошуків!