Польські роботодавці конкурують за українських працівників

У Польщі в минулому році зафіксували зменшення потоку українських трудових мігрантів.

Польські роботодавці вже в цьому році будуть обмежені у виборі фахівців, приїжджаючих із країн, які не входять до складу Євросоюзу, включаючи і Україну.

Дані статистики показують, що в 2018 році зафіксовано зменшення потоку трудових мігрантів з нашої країни, які їдуть до Польщі. Це означає, що буде збільшуватися конкуренція між польськими роботодавцями, які вже звикли працевлаштовувати українців, що відрізняються високою працездатністю і бажанням багато і ефективно працювати.

Згідно даних міністерства сім’ї, праці і соціальної політики, протягом минулого року повітові управління праці зареєстрували 1,58 мільйона заяв на доручення виконання роботи іноземному громадянину, який приїхав з третьої країни. При цьому, українців стосувалися 90 відсотків від числа всіх заяв.

Крім того, управління видали 121 тисячі дозволів на сезонні роботи. Переважна більшість дозволів було надано для українських працівників.

Нагадаємо, раніше ми писали про скасування польським урядом робочих віз для українських трудових мігрантів. Польща поки перша і єдина країна, де тепер для працевлаштування віз не потрібно.

Для зменшення кількості нелегально працюючих українців у Польщі, уряди обох країн працюють над угодою, яка регулюватиме трудову імміграцію.