Британські парламентарії запитують у Бориса Джонсона, хто заплатив за різдвяні канікули на Карибському острові

Депутати опозиції в британському парламенті попросили прем’єр-міністра Бориса Джонсона, щоб він пояснив, хто заплатив за його розкішні різдвяні канікули на Карибах, ставлячи під сумнів точність його заяви в парламенті, БТА цитує слова DPA.

У письмовій відповіді Джонсон пояснив, що розробник, Девід Росс, «полегшив проживання» зі своїм партнером на острові Мустік, приватному острові в штаті Сент-Вінсент і Гренадіни, де вони відпочивали. Вказана сума в 15 000 фунтів (19 500 долл. США). Джон Трікет з лейбористського уряду в тіні, проте, закликав прем’єр-міністра консерваторів уточнити, хто заплатив за його розкішну поїздку, так як в засобах масової інформації йдеться, що оплата не була проведена безпосередньо Россом. Депутат від Партії зелених Керолайн Лукас написала в Твіттері, що заборона на те, щоб міністри кабінету отримували будь-які пільги, очевидно, «якимось чином не досягла прем’єр-міністра».

З 1960-х років Mustik був популярним місцем відпочинку у британських знаменитостей, включаючи Міка Джаггера, Девіда Боуї і покійну принцесу Маргарет, сестру Єлизавети II. Раніше острів належав аристократу Коліну Теннант, близького друга Маргарет, а тепер ним керує Мустік.