Нові правила працевлаштування українців у Польщі

З січня 2018 року вводяться нові закони для українців мають бажання працевлаштуватися в Польщі. Для залучення іноземців на сезонні та тимчасові роботи будуть використовуватися платні дозволи. Оплату вносить роботодавець.

с 2018 новые законы для украинцев имеющих желание трудоустроиться в Польше

Прийняття Сеймом Польщі законопроекту пов’язано з необхідністю приведення законів про працю у відповідність з директивою ЄС «Про умовах сезонного працевлаштування громадян з третіх країн».

У статті представлена докладна інформація про одержання дозволів на короткострокову та сезонну роботу в Польщі для українців.

Діючі правила

В даний момент використовується схема безкоштовного отримання дозволів на роботу. Роботодавець передає в Міграційну службу заяву з проханням дати дозвіл на притягнення іноземця та документ, виданий Біржею Праці про те, що не вдалося знайти бажаючих зайняти вакансію серед поляків і громадян ЄС.

Оформлений дозвіл передають кандидату. Папір є підставою для отримання в Посольстві Польщі робочої візи.

Передбачені зміни

З січня 2018 року вводитися платна форма дозволу запрошення іноземців для виконання сезонних і короткочасних робіт. Оплату вносить роботодавець. Видає дозволи на офіційне короткочасне і сезонне працевлаштування в Польщі повітовий староста. Дозвіл дає право виконувати сезонні роботи протягом дев’яти місяці поточного і шести місяців наступного року.

Тип процедури отримання дозволу залежить від того де знаходиться кандидат на вакансію.

Перший тип ділиться на два етапи і призначений для тих, хто перебуває за межами Польщі. Роботодавець подає старості прохання про оформлення для конкретної людини дозволу на виконання короткочасних або сезонних робіт. Документ служить підставою для оформлення робочої візи.

Власники дозволів та закордонних паспортів з биометрикой мають право приїхати в Польщу без візи. Після прибуття роботодавець реєструє співробітника в місцевому відділенні Державного Управління Праці. Працівник повинен підтвердити початок трудової діяльності у конкретного роботодавця.

Другий тип для тих, хто має право на легальне перебування в країні оформляють дозвіл на виконання сезонних або короткочасних робіт. Пріоритетом при отриманні дозволу користуються ті, хто протягом останніх п’яти років виконував роботи у подала заявку роботодавця.

Староста може продовжити дозвіл приїхав в країну за безвизу іноземцю, якщо виникне необхідність у виконанні робіт у запросив конкретна особа роботодавця або в іншого роботодавця побажав працевлаштувати цього співробітника. Прохання про притягнення працівника не пройде реєстрацію, якщо виникне підозра у використанні дозволу не за прямим призначенням або з метою отримання незаконного доходу.

Законопроект покликаний:
  • спростити пошук роботи в Польщі для українців;
  • скоротити зловживання в оформленні запрошень на роботу;
  • забезпечити фінансові надходження, які воєводи і старости зможуть направити на вирішення проблем на місцях.

Отримати дозвіл на надання роботи іноземцю зможуть тільки ті, що працюють більше року підприємства. Всі видані старостою дозволу вносять до єдиного реєстру.

Поділ робіт на короткострокові та сезонні

Законопроект передбачає поділ робіт на ринку праці на довгострокові, сезонні і короткострокові.

До довгострокових відносять роботи, для виконання яких необхідно залучати працівників на термін більше року.

Сезонними роботами є виконання, сільськогосподарських, садівничих робіт і надання послуг у туристичній сфері протягом дев’яти місяців.

Роботи протягом шести місяців у будь-якій іншій сфері вважаються короткостроковими.

Захист прав українців, що прагнуть заробляти в Польщі

Уряд Польщі прекрасно розуміє важливість для залучення робочої сили з-за кордону. Права легально працевлаштованих працівників іноземців закріплені законодавчо. Оплата та умови праці українців не повинні відрізнятися від оплати за виконання аналогічних операцій місцевими жителями.

Наприклад, за годину роботи не можуть заплатити менше 12 злотих, а мінімальна заробітна плата не може бути менше двох тисяч злотих.

Ті, хто легально перебуває в країні, чи за її межами, але внесений до реєстру осіб, що раніше виконують роботи в Польщі мають можливість отримувати дозволи і продовжувати право на виконання робіт за спрощеною схемою.

Переваги та недоліки нової редакції

Безсумнівним плюсом є:
  1. Введення для роботодавців невеликої плати за дозвіл. Це підвищить відповідальність і дозволить скоротити продаж дозволів недобросовісними посередниками.
  2. Випадки невиконання зобов’язань з боку працівника та приймаючої сторони реєструються в реєстрі. Створюється список сумлінних і несумлінних працівників і роботодавців.
  3. Спростилися правила запису на подачу документів у візові центри. У момент оплати візового збору система пропонує призначити дату відвідин агентства. При цьому оператори колценра позбавлені можливості змінювати дату і час на свій розсуд. Таким чином, вдалося виключити продаж місць у черзі на прийом документів.
  4. Видача дозволу старостами на повятовом рівні дозволить скоротити період оформлення до 3-7 днів, максимально-30 днів.
  5. Роботодавець надає працівнику житло, не має права автоматично стягувати орендну плату з його зарплати.

 

Мінуси нововведень:
  1. Роботодавець більше часу витрачає на оформлення дозволу.
  2. Збільшитися штраф за залучення до роботи нелегалів.
  3. Відсутність можливості електронної реєстрації нових дозволів сповільнить видачу.
  4. Ті, хто звернутися до влади з проханням про надання статусу довгострокового резидента повинні мати сертифікат знання польської мови на рівні В1.

Хто оплачує отримання дозволу сезонну і короткочасну роботу

Як зазначалося раніше, дозволу на сезонну роботу будуть платними. Оплачує дозвіл роботодавець. Ціна дозволу на сезонну роботу строком на 180 днів – 30 злотих.

За видачу або продовження дозволу на інші терміни роботодавець зобов’язаний заплатити одноразовий внесок 10% від мінімальної зарплати кожного співробітника іноземця.

Дата вступу закону в силу і видача дозволів в перехідний період

Міністерство соціальної політики сім’ї та праці Польщі оприлюднило повідомлення, про те, що з 01.01.2018 року видача дозволів на короткострокові та сезонні роботи буде проводитися у відповідності з новими правилами.

Перехідний період триватиме до 31.12.2017 року.

Особи, які отримали до 1 вересня поточного року без дозволу на виконання короткочасних і сезонних робіт, зможуть продовжити їх виконання у наступному 2018 році до закінчення строку трудового договору.

Підіб’ємо підсумки

Тепер ви знаєте, що потрібно для легалізації сезонної роботи в Польщі в 2018 році Процедура отримання дозволу значно спростилася особливо для тих, хто вже працював у Польській Республіці. Володарі біометричного паспорта та дозволу можуть відправлятися до місця роботи без оформлення візи. Досить зареєструватися в місцевому Управлінні Праці і можна приступати до роботи.

Шукайте вакансії на сайті eurabota. Надсилайте резюме роботодавцям. Обговорюйте умови співпраці і вирушайте працювати за кордон.