Як правильно скласти резюме при пошуку роботи в Польщі.

Польська інтернет-газета Interview представила цікаву статтю про те, як скласти резюме, щоб отримати бажану посаду.

І так що варто написати в заголовку резюме, а що не варто?

Дивіться, як виглядає Ваше резюме яке Ви надіслали роботодавцю на пошті (картинка знизу).

Резюме которое вы отослали работодателю на почте

Все однакове нічим особливим не відрізняється від інших.

Як правило, у реченні про працю є поради про те, як назвати резюме. Завжди слід вказувати посилання на вакансію або посаду. Таким чином, майбутні роботодавці можуть швидше знайти вас у вашому поштовому ящику. Обов’язково дотримуйтесь цих правил! В іншому випадку ваше резюме може не дійти до людини, який захоче найняти Вас на роботу.

Чи є щось, що можна додати до теми резюме що відрізняє вас від інших кандидатів, якщо так то обов’язково додайте його!

У назві у вас мало місця, тому вам слід писати конкретну Наприклад, можна написати: « Директор з маркетингу, досвід роботи 15 років» або «Торговий представник досвід роботи в b2b» і т. д.

Подумайте, чи є список вимог для ідеального кандидата чимось особливим. Якщо так, спробуйте включити його в рядок теми. Це допоможе привернути увагу вашого роботодавця.

Переконайтеся, що ваше резюме також цікаво вашому роботодавцю з самого початку. Вся важлива інформація повинна бути розміщена на першій сторінці.

Перелік навичок, професійних досягнень та останніх двох місць роботи повинен вміло привернути увагу роботодавця. Резюме є найважливішим інструментом, але добре знати, як привернути увагу роботодавця до важливих пунктів в резюме

Також спробуйте зберігати заявки за формулою:

Ім’я+Прізвище+резюме(Іванова Марина резюме), тоді роботодавець зможе Вас легше знайти в базі резюме.

Будьте пильні, не плутайте назва компанії і не відправте робочий файл, наприклад (резюме 1, остаточне резюме, копія резюме, резюме програміст), такі файли показують недбалість кандидата і складають погане враження про нього.

Можна написати повідомлення своєму потенційному роботодавцю, слідуючи цьому прикладу:

«Шановний пане/пані, я хочу продовжити кар’єру у вашій фірмі, тому що (тут слід написати те що відрізняє Вас від інших кандидатів, це може бути досвід, або щось інше). Також слід написати що вкладаєте в лист своє резюме, в кінці можна написати спасибі за час, що витратили на моє резюме і сподіваюся на зустріч при співбесіді. З найкращими побажаннями».

Цей шаблон можна використовувати, якщо ви пишете лист з резюме без оголошення.

Якщо у Вас виникло бажання втілити на практиці новий підхід до резюме, ми пропонуємо це зробити за допомогою сайту www.eurabota.ua. Ви можете завантажити резюме в новому стилі на ресурсі https://www.eurabota.ua/.