По закінченню навчання в університетах Польщі українці хочуть залишитися в Європі

 

Абсолютна більшість студентів з України, які навчаються в польських університетах, планують продовжувати навчання або шукати роботу в Польщі та інших країнах Європейського союзу.

Студенты учатся в польских университетах фото

Польський Інститут суспільних відносин (ISP) провів велике соціологічне дослідження серед українських студентів, які приїхали навчатися в місцеві університети. Основними цілями опитування було з’ясування причин, по яких молоді українці захотіли отримати освіту в польських вищих навчальних закладах, а також, які цілі і плани на майбутнє ставлять перед собою молоді люди.

Після проведеного опитування з’ясувалося, що третина студентів українців планує після закінчення польського університету їхати в країни Західної Європи з метою продовження навчання або працевлаштування. Тільки 7% опитаних висловили бажання повернутися на батьківщину.

Основними причинами за яких українські студенти вирішили навчатися в Польщі є можливість отримати вищу освіту безкоштовно, хороші стипендії, а також невеликі витрати на проживання, якщо порівнювати їх з іншими країнами Європейського Союзу.

Директор аналітичного центру CEDOS Єгор Стадний підкреслив, що схожість української та польської мов дає можливість швидкої адаптації в Польщі.

Джерело: www.eurabota.ua