Відмінні новини з польського ринку праці, середня заробітна плата зростає

У листопаді середньомісячна заробітна плата у Польщі підвищилася на 6,5% вище, ніж у попередньому році, і склала 4610,79 злотих, повідомило Центральне статистичне управління. Зайнятість збільшилася більш ніж на 17 000 місць. Як зазначають економісти, це рекордний результат за цей місяць.

В ноябре среднемесячная заработная плата в Польше составила 4610,79 злотых Середня заробітна плата в листопаді зросла на 0,8 відсотка порівняно з жовтнем. Але це менше, ніж очікувалося економістами (1,3 відсотка). Економісти очікували, що щорічний приріст буде вище і складе 7%.

Ми вже писали тут, що заробітна плата у Польщі в 2018 році може значно підвищиться, через брак співробітників для утримання співробітників на займаних посадах.

Центральне статистичне управління також повідомила, що в листопаді 2017 року середня зайнятість у секторі підприємств була на 4,5% вище і склала 6053,0 тис. Це, в свою чергу, кращі дані, ніж очікувалося. Економісти очікували збільшення на 0,1 відсоток, щомісяця, тоді коли він складав 0,3 відсотка.

Експерти продовжують запевняти населення про підвищення зарплати, так як в Польщі не дуже високі зарплати і працівники не хочуть працювати за такі гроші, тому і винагорода за працю має бути вище того, що є зараз.