Чи втратить Іспанія літній туристичний сезон?

“Іноземні туристи поступово почнуть повертатися до Іспанії на початку вересня, а влітку буде здійснюватися тільки внутрішній туризм”,- сказав Пабло Діас, професор економіки і підприємництва в Відкритому університеті в Каталонії.

Діас вважає, що уряд Іспанії не планує рятувати туристичний сектор як такий. «План полягає в тому, щоб зберегти тільки те, що можливо. Зробити хоча б щось для підтримки внутрішнього туризму, щоб цей сектор просто вижив, і тоді нам потрібно подумати про те, як відновити міжнародний туризм»,- сказав експерт.

За його словами, найближчі місяці стануть «катастрофою» для туристичного сектора: внутрішнього попиту набагато менше, ніж пропозиції.

«Це буде повернення до 1970-х років, коли в країні був в основному сімейний туризм. Люди також подорожуватимуть на особистому транспорті», – додав він.

За словами Діаса, літній туристичний сезон “практично втрачений”. Межі для іноземних туристів почнуть відкриватися поступово, починаючи з Європи. І, в першу чергу, для громадян тих країн, де епідемія розвивається приблизно в той же час і в тій же мірі, що і в Іспанії. Йдеться, перш за все, про італійців і французів.