Польський бізнес все більше зацікавлений в українських працівників

Роботодавці малих і середніх підприємств у Польщі все частіше наймають фахівців з інших країн, про це йдеться в опублікованій доповіді польської Асоціації правового втручання.

Згідно даних проведеного Асоціацією правового втручання опитування серед роботодавців, які представляють малий і середній польський бізнес, понад 50% малих і 70% середніх фірм і підприємств Польщі беруть до себе на роботу, принаймні, одного іноземного працівника.

Работник фото

Як пояснив голова Асоціації професор Вітольд Клаус, опитування проводилося серед бізнесменів, які наймають іноземців з інших країн, а також і тих, хто цього поки не робить.

Дані дослідження показали, що залишається проблемним питанням значна ступінь невідповідності компетенцій іноземних працівників з тими, які очікують від них польські роботодавці, особливо в будівельному і промисловому секторах економіки. На думку експертів, щоб вирішити цю проблему, необхідно організувати курси в Польщі чи в Україні, на яких потенційні працівники мали можливість дізнатися які основні компетенції очікують від них польські роботодавці.

У рапорті також наголошується, що близько 25% фірм, де працюють іноземні працівники, в тому числі і українці, визнають, що платять їм менше, ніж за ту ж роботу полякам, а 42% роботодавців сказали, що не роблять різницю в оплаті праці.

Крім того, серед компаній, в яких працюють громадяни інших країн, 80% з них заявили, що планують у найближчому майбутньому найняти більше закордонних працівників, переважно з України.

Джерело: www.eurabota.ua