У Данії для іноземців випустили керівництво про податкової системі

Керівництво про те, як правильно платити податки переведено на язики працівників, які прибули в Данію з інших країн, опублікована на сайті податкового органу Skat.

Дания фото

Згідно зі статистичними даними в країні на сьогоднішній день працює понад 200 тисяч громадян, які прибули з інших країн.

Щоб іноземцям було простіше платити податки, відомство розробило і випустило допомога на п’яти мовах: англійською, німецькою, румунською, литовською та польською. Вибір не випадковий, громадяни цих країн найбільш часто працевлаштовуються в Данії.

Глава відділу цифрового зв’язку і дизайну Skat Енн Йоргенсен, розповіла, що податкові правила Данії для іноземців в більшості випадків викликають великі труднощі.

«Тому ми вивчили, що конкретно працюють у Данії іноземці повинні знати про податки, і структурували цю інформацію в керівництві простим і зручним чином», – сказала Йоргенсен.

Тут можна знайти, як правильно подавати заявку на персональний податковий номер та податкову карту, реєстрацію доходів і відрахувань, перевірку повідомлень про податки. Можна дізнатися, як відкрити банківський рахунок, отримати особистий електронний ключ, необхідний для багатьох державних і приватних послуг.

Джерело: www.eurabota.ua