Італія наймає 60 000 добровольців, щоб допомогти людям триматися на відстані

За повідомленням світових агентств, Італія планує відправити близько 60 000 добровольців на вулиці, щоб допомогти людям дотримуватися правил соціальної дистанції.

План був оголошений Франческо Бока, міністром з регіональних питань в уряді Джузеппе Конте, і мером південного міста Барі Антоніо Декар, який є головою Асоціації італійських муніципалітетів.

У країні посилюється стурбованість тим, що на етапі поступового виходу з ізоляції люди знаходяться дуже близько один до одного на пляжах, барах і площах. Волонтери, які порадять їм дотримуватися соціальної дистанції, будуть називатися «цивільні помічники».

Вони будуть набрані в рамках Механізму цивільного захисту, організацією в Італії, яка направляє роботу різних добровольців в боротьбі проти Covid-19. Мер Барі пояснив, що новопризначені волонтери будуть не «охоронцями, а розповсюджувачами гарної поведінки».

Добровольці будуть носити синю форму, і їх єдиною зброєю буде «сила їх переконаності, здорового глузду і їх посмішки»,- сказав Декар. Будь-який бажаючий може стати волонтером, але пріоритет буде відданий безробітним і тим, хто отримує соціальну допомогу. Волонтери полегшать доступ до парків та ринків, підрахують людей, що в’їжджають або залишають місця, де не повинно бути натовпу, і пояснять правила користування пляжами, коли вони відкриті.