Бельгія заборонила продаж ялинкових іграшок

Бельгія склала список магазинів, які можуть працювати під час другого закриття через коронавірус, оголошеного в цьому році. До них належать предмети першої необхідності, такі, як продуктові магазини, аптеки і банки.

На подив флористів, виявилося, що вони теж залишаються відкритими, в них можна продавати квіти, але не ялинкові іграшки, так як вони вважаються непотрібними предметами.

Рішення уряду було зустрінуте сектором з особливою різкістю, так як воно позбавило їх значних доходів в цю пору року.

Власник квіткової студії в регіоні Фламандський Брабант повідомив телеканалу NWS, що це рішення обійдеться квіткового бізнесу приблизно в 50 000 євро.

«Нам не дозволяється продавати половину наших речей. У цю пору року барвисті різдвяні прикраси складають близько трьох чвертей нашого обороту»,- нарікає флорист Дірк. Він побоюється, що покупці масово перетнуть кордон і куплять барвисті різдвяні прикраси в Нідерландах.

«Я вже починаю шукати відповіді на запитання, чи не залишили вони нас відкритими тільки для того, щоб їм не довелося платити грант? Люди поїдуть до Нідерландів за різдвяними покупками », – сказав він.

Студія має намір спробувати продавати барвисті різдвяні прикраси через Facebook, оскільки онлайн-продаж дозволено.