Дружина Ель Чапо потрапила до в’язниці

Дружину мексиканського наркобарона Хоакіна «Ель Чапо» Гусмана було засуджено до трьох років тюремного ув’язнення і конфісковано на 1,5 мільйона доларів за звинуваченням у незаконному обігу наркотиків та відмиванні грошей, повідомляє CNN.

31-річна Емма Коронель Айспуро 10 червня визнала себе винною за звинуваченнями. Вирок було ухвалено у федеральному суді Вашингтона.

У Айспуро подвійне громадянство – американське та мексиканське. Вона була заарештована у лютому у міжнародному аеропорту Даллеса. У суді жінка висловила каяття у відносинах з Гусманом і картелем Сіналоа.

Її адвокат Джеффрі Ліхтман попросив суддю взяти до уваги небезпеку, з якою може зіткнутися Айспуро через те, що співпрацював з урядом США проти інших членів картелю. Юрист додав, що вона, можливо, ніколи не зможе повернутись до Мексики, бо є там мішенню.

Емма Коронель Айспуро познайомилася з Ель Чапо, коли їй було 17 років, а 18 років вона вже була за ним одружена. Сам Гусман був засуджений до довічного ув’язнення плюс 30 років у 2019 році за участь у злочинній організації, а також за торгівлю наркотиками та вогнепальною зброєю як лідер картеля Сіналоа. В даний час він перебуває у в’язниці суворого режиму у Флоренції, штат Колорадо.