ХАМАС засудив шістьох ізраїльських «інформаторів» до страти

“Ісламістський радикальний палестинський рух Хамас, який управляє сектором Газа, заявив, що засудив до страти шістьох палестинських “інформаторів” за співпрацю з Ізраїлем”, – повідомляє AFP.

Військовий суд ХАМАС заявив, що ухвалив вироки «декільком інформаторам, включаючи шість смертних вироків, інші вироки – від довічного ув’язнення до тимчасових каторжних робіт та одне виправдання».

ХАМАС зайняв жорстку позицію щодо співпраці з Ізраїлем, який поставив бідний анклав у блокаду з того часу, як ісламісти прийшли до влади у 2007 році.

У 2018 році військовий суд ХАМАС засудив до страти шести осіб за шпигунство, у тому числі жінку.

Роком раніше троє людей, засуджених за вбивство командира ХАМАСу, були повішені або застрелені стрілецьким загоном у громадському місці.

ХАМАС додав, що колабораціоністи, які здадуться, зіткнуться з легшими умовами, і запевнив, що «винесені вироки відповідають усім юридичним процедурам».

За законами Палестини потрібне схвалення президента Палестинської автономії для винесення смертного вироку, але ХАМАС у Газі зробив низку страт без дозволу президента Махмуда Аббаса.