З колишнього канцлера Австрії Себастьяна Курця зняли недоторканність

“Парламент Австрії зняв недоторканність із колишнього канцлера Себастьяна Курца, що дозволило провести розслідування у справі про корупцію”, – повідомляє Deutsche Welle.

Правоцентристська Австрійська народна партія Курця підтримала це рішення. Сам політик також закликав до скасування захисту, оскільки хотів боротися з «неправдивими звинуваченнями», які коштували йому посади канцлера.

Курця звинувачують у тому, що він використав державні гроші для спотворення результатів опитувань громадської думки, спрямованих на покращення його іміджу.

Прокуратура підозрює, що в обмін на публікацію приємних опитувань та інших позитивних матеріалів про колишнього канцлера один із найбільших австрійських таблоїдів отримав прибуткову публічну рекламу.

35-річного президента також звинуватили у неправдивих заявах перед парламентським розслідуванням окремого скандалу за участю колишнього партнера з коаліції. Курц заперечує всі звинувачення.

Себастьян Курц зробив карколомну кар’єру в австрійській політиці. Він став міністром закордонних справ у 27 років і дослужився до канцлера у 31 рік.