Гутерріш: 2021 рік стане роком зцілення

Описуючи рік, що минає, як рік випробувань, трагедій і сліз, Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш закликав до співпраці для вирішення глобальних проблем.

«Разом давайте примиримося один з одним і з природою, впораємося з кліматичною кризою, зупинимо поширення COVID-19 і зробимо 2021 рік роком зцілення», – сказав Антоніо Гутерріш у відеозверненні.

Незважаючи на руйнівний вплив COVID-19 на весь світ протягом року, такий, як зростання бідності, нерівності та голодуючих, Гутерріш наголосив, що наступаючий новий рік принесе надію. Він додав, що якщо люди будуть працювати разом, в єдності і солідарності, промені надії можуть досягти всього світу в наступному році.

Мета ООН на наступний рік – створити до 2050 року глобальну коаліцію за вуглецеву нейтральність.

«Зцілення від наслідків смертельного вірусу. Зцілення нашої планети. Це повинно бути нашою новорічною резолюцією на 2021 рік», – додав Гутерріш.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) вважає, що в 2021 році міжнародне співтовариство повинне звернути особливу увагу на нові штами коронавіруса, в тому числі виявлені в Великобританії і Південній Африці.

Про це раніше заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Гебрейесус на брифінгу в Женеві в понеділок.

Він підкреслив, що в 2021 році світова спільнота зіткнеться з новими проблемами з COVID-19.