Талібан і Кабул проведуть переговори в серпні

“Новий раунд переговорів між урядом в Кабулі і талібами по мирному врегулюванню ситуації в Афганістані може відбутися на початку серпня”, – повідомляє TOLOnews.

В рамках діалогу планується узгодити основні принципи мирних переговорів між країнами, оскільки повне виведення військ США з Афганістану може бути завершений до кінця серпня.

Попередній раунд переговорів між владою Кабула і талібами почався 16 липня і тривав два дні в столиці Катару Досі. В ході переговорів сторони не змогли прийти до спільного рішення для мирного врегулювання і домовилися продовжити переговори з цього питання.

14 квітня президент США Джо Байден оголосив про своє рішення припинити операцію в Афганістані – найтривалішу військову кампанію в історії США. На цьому тлі ситуація з безпекою в країні погіршується, і таліби активізують наступ в ряді районів.

За словами представників радикального ісламістського руху, вони контролюють близько 85% території країни, в тому числі території уздовж кордонів з п’ятьма країнами: Іраном, Китаєм, Пакистаном, Таджикистаном і Туркменістаном.