Мексиканський кандидат в депутати зі знаковим початком своєї кампанії – в труні

Кандидат в мексиканський парламент почав свою передвиборну кампанію в труні, щоб висловити солідарність з тисячами загиблих в результаті пандемії коронавіруса і насильства, пов’язаного з наркокартелями.

Карлос Майорга, кандидат в нижню палату парламенту від партії Encuentro Solidario на півночі Чіуауа, сказав, що він посилає політикам сигнал про те, що люди вмирають «через їх байдужість».

Майорга прибув на передвиборний мітинг в позолоченій труні на мост між мексиканським прикордонним містом Сьюдад-Хуарес і Ель-Пасо, штат Техас. Його супроводжували його соратники, одягнені в засоби індивідуального захисту з букетами квітів, щоб привернути увагу до жертв коронавіруса в Мексиці, яких зараз налічується більше 200 000 чоловік.

«Політики замовчують про високий рівень організованої злочинності. Вони мовчать про хаотичну ситуацію навколо коронавіруса»,- сказав Майорга.

За офіційними даними, в Мексиці з тих пір, як в 2006 році, уряд залучив збройні сили під час війни з наркокартелями, було вбито більше 300 000 чоловік. І офіційно COVID-19 вбив 205 002 людини з моменту своєї появи в Мексиці.