Apple подала до суду на ізраїльську шпигунську компанію NSO Group

“Американська технологічна компанія Apple подала до суду на ізраїльську шпигунську компанію NSO Group та її материнську компанію за передбачуване використання інструментів хакерів проти користувачів iPhone”, – повідомляє BBC.

Програмне забезпечення Pegasus від NSO може “заражати” як iPhone, так і пристрої Android, дозволяючи отримувати повідомлення, фотографії та електронні листи, записувати розмови, а також таємно активувати мікрофони та камери.

Ізраїльська компанія стверджує, що її інструменти були розроблені для боротьби з терористами та злочинцями. Однак є свідчення того, що вони також використовуються проти активістів, політиків та журналістів.

У заяві, яка оголошує про позов, Apple заявила, що хоче притягнути до відповідальності NSO Group та її материнську компанію OSY Technologies «за моніторинг та націлювання на користувачів Apple».

«Щоб запобігти подальшим зловживанням та заподіянню шкоди своїм клієнтам, Apple також домагається постійної судової заборони, яка забороняє NSO Group використовувати будь-яке програмне забезпечення, послуги або пристрої Apple», – йдеться в заяві.

Американська компанія стверджує, що ізраїльська група створила понад 100 підроблених ідентифікаторів користувачів Apple ID для проведення атак.

Раніше цього місяця Сполучені Штати занесли до чорного списку NSO Group, заявивши, що програмне забезпечення «дозволило іноземним урядам здійснювати транснаціональні репресії, що є практикою авторитарних урядів».