Щонайменше 30 мирних жителів загинули в результаті нападу джихадистів в Нігерії

За повідомленнями БТА, джихадісти вбили щонайменше 30 людей. Невідоме число жінок і дітей було викрадено на шосе біля столиці нігерійського штату Борно – Майдугурі, району, в якому діє група ісламської держави в Західній Африці. AFP.

Бунтівники напали на десятки автомобілів минулої ночі біля села Ауно, в 25 км від Майдугурі, де вони були заблоковані вночі через комендантську годину, введену армією. «Повстанці вбили не менше 30 мирних жителів на дорозі між Майдугурі і Даматуру і спалили 18 автомобілів, в результаті чого загинуло багато жінок і дітей», – сказали місцева влада. Як повідомили кореспонденту AFP, на шосе були підпалено десятки вантажівок, автобусів і автомобілів.

Член бойовиків, які воюють з джихадистами країни, повідомив про тридцять згорілих вантажівках. За його словами, багато хто з водіїв і їх помічників були спалені заживо уві сні. Нападники також захопили три автобуси, що прямують в Майдугурі. «Ми не знаємо, скільки жінок і дітей було викрадено, але їх число значно», – додав представник регіонального уряду. Потім джихадісти розграбували і підпалили село Аун.

Надзвичайно небезпечною є дорога між Майдугурі і Даматуру, столицею сусіднього штату Йобе, яка є єдиною сполучною ланкою для жителів Майдугурі, міста з кількома мільйонами жителів, оточених насильством. Ніхто не взяв на себе відповідальність за цей напад, але регіон недавно потрапив під контроль Ісламської Держави Західна Африка, відділення джихадистської організації Ісламської Держави Боко Харам, яка протягом кількох тижнів здійснювала набіги і викрадають шосе. Його члени регулярно встановлюють підроблені військові контрольно-пропускні пункти, одягаються у військову форму, щоб зупиняти автомобілі, викрадати пасажирів і грабувати вантажівки.