Норвезька готельний бізнес показує в 2017 році хороший зростання діб

Готельний бізнес напряму залежить від розвитку туризму. Норвегія в першу чергу приваблює любителів подорожувати, вивчаючи і милуючись красою різних країн, своєї чудовими природними ландшафтами.

Статистичні дані за листопад цього року свідчать про те, що кількість ночівель в готелях Норвегії зросла. Всього було зареєстровано 1,8 мільйона ночівель, що на 3% більше, ніж за аналогічний період минулого 2016 року. За даними Статистичного управління Норвегії (SSB), кількість ночівель з норвезькими гостями збільшилася на 5 відсотків і склало 1,4 мільйона.

ночевка в отелеПорівняно з листопадом минулого року виручка від продажів (тільки для кімнати, за винятком продуктів харчування та напоїв) збільшилася на 9 відсотків. Середня ціна за номер становила 943 крон, збільшившись на 5 відсотків у порівнянні з тим же місяцем в 2016 році.

Каюти зросли на 5 відсотків у листопаді цього року порівняно з листопадом минулого року, також тут число норвезьких ночівель знизилося, а кількість іноземних туристів зросла. Шпіцберген стає все більш популярним як туристичний напрямок. У листопаді цього року було зареєстровано 8000 ночівель, що на 7 відсотків більше, ніж у листопаді минулого року.

Розвиток туристичної галузі дає можливість створювати в країні багато нових робочих місць, в тому числі і готельному бізнесі, чим можуть скористатися українці, які хочуть працевлаштуватися в одній з європейських країн.