У Новій Зеландії вводить туристичний податок

Про введення податку для туристів, які подорожують в Нову Зеландію повідомив міністр профільного відомства Кевін Дейвіс.

В австралійському уряді планують, що податок буде враховано відразу при оформленні в’їзної візи для громадян країн, з якими Нова Зеландія не має підписаної угоди про безвізовий режим. А якщо з країною діє безвиз, то мандрівники будуть платити податок відразу після прибуття в Нову Зеландію.

Новая Зеландия фото

Розмір податку невеликий – від 17 до 24 американських доларів, стягування плати намічено на літо наступного року. Також зроблені винятки для жителів Австралії і океанських острівних держав – їм не треба буде вносити додаткову плату за можливість подорожувати по країні.

На думку міністра Дейвіса «буде чесно, якщо іноземці почнуть вносити невелику суму грошей, це дасть можливість ефективно підтримувати роботу інфраструктурних об’єктів туристичного сектора економіки».

Для Нової Зеландії туризм приносить значний дохід у державний бюджет, відкривається багато нових вакансій. Достатньо тільки відзначити, що в країні з населенням 4,7 мільйона осіб у минулому році побувало близько 4 мільйонів туристів, з яких півтора мільйона – це мандрівники і туристи, які приїхали з Австралії.

Міністр охорони навколишнього середовища Нової Зеландії Эджени Сейдж висловила впевненість у тому, що люди, які приїжджають в країну зрозуміють нову урядову ініціативу, яка, серед іншого, спрямована на поліпшення природоохоронної діяльності найбільш відвідуваних туристичних місць і маршрутів.

На спеціально створеному сайті можна буде побачити всі статистичні дані про надходження та суми, які використовуються на конкретні інфраструктурні та природоохоронні проекти.

Джерело: www.eurabota.ua