Нідерланди з коронавірусним експериментом: 200 чоловік відправляються у відпустку до Греції безкоштовно

Туристична компанія з Нідерландів запрошує майже 200 чоловік у восьмиденну безкоштовну відпуск в Греції, щоб визначити, чи можливий туризм під час пандемії.

Вибрані отримають тижневий відпочинок за системою «все включено» в готелі на острові Родос, який коштував би 399 євро, але за певних умов. Їм не дозволять залишати курорт і після повернення додому вони будуть поміщені на 10-денний карантин.

По крайней мере, 25 000 чоловік підписалися на експеримент, підтримуваний урядом.

Порада голландського уряду на 2021 рік: уникати поїздок за кордон, за винятком необхідних, принаймні, до середини травня.

Хоча багато людей висловили бажання брати участь в експерименті, щоб урізноманітнити своє життя на тиждень за допомогою грецького сонячного світла, були підняті питання про те, чи є такий дозвіл відповідальним або безрозсудним в той час, коли рівень інфікування і госпіталізацій в Нідерландах ростуть.

За даними Університету Джона Хопкінса, в Нідерландах зареєстровано не менше 16 536 смертей і 1 246 366 випадків зараження COVID-19 під час пандемії.

“Але зі зростаючим суспільним тиском, спрямованим на полегшення літніх канікул, подібні експерименти можуть допомогти визначити, чи є безпечний варіант, який дозволить людям відпочивати за кордоном під час пандемії”, – додав Холліган.

Туристична компанія Sunweb пропонує 187 квитків туди і назад на Родос для людей у ​​віці від 18 до 70 років, які будуть доставлені особисто відповідно до критеріїв, встановлених урядом. Мандрівники будуть перевірені до і після поїздки. Якщо під час поїздки у кого-то розвинеться коронавірус, його доведеться помістити на карантин в грецькому готелі, але витрати буде нести туристична компанія.

Sunweb заявляє, що розробила правила безпеки для всієї поїздки, які були схвалені голландським агентством громадської охорони здоров’я RIVM. Туристи будуть користуватися готелем на Родосі, і тільки співробітники будуть контактувати з учасниками експерименту. Під час відпустки вони будуть користуватися басейнами і ресторанами готелю, але їм не дозволять перебувати на пляжі.

51-річна Коріна Гудерджаан розповіла голландському телеканалу RTL Nieuws, чому вона подала заявку на квиток: «Я заразилася коронавірусом, і мені було погано. Потім я втратила роботу. І що тепер? Курорт, щоб оговтатися від цього важкого року ».