Кожен рік у Нідерландах кількість робочих місць буде збільшуватися в середньому на 100 000

Дослідницький центр освіти та ринку праці (ROA) Маастрихтського університету опублікував доповідь про тенденції на ринку праці, які прогнозуються на найближчі 5 років. У ньому наголошується, що роботодавці в області охорони здоров’я, ІТ-технологій, будівництва і освіти навряд чи зможуть знайти достатню кількість фахівців, тобто в цих секторах економіки збережеться дефіцит кваліфікованих працівників.

дефицит квалифицированных работников в НидерландахПроблеми викликані, серед іншого, добре функціонуючої і постійно зростаючою економікою Нідерландів і великою групою бебі-бумерів, які досягли пенсійного віку. Крім того, уряд інвестує мільярди в охорону здоров’я, тому що очікується дефіцит медичних спеціальностей усіх рівнів кваліфікації.

Існує велика нестача електриків, інженерів, архітекторів, складно знайти фахівців в області IT-технологій, особливо гостра нестача розробників програмного забезпечення і додатків. Ситуація, що склалася на ринку праці Нідерландів – відмінний шанс знайти роботу українських фахівців, можливостей хоч відбавляй.