В результаті вибуху бомби у афганській в’язниці загинули чотири лікаря

За даними поліції, чотири лікаря, що працювали в афганській в’язниці з сотнями ув’язнених талібів, входять до числа п’яти жертв, загиблих сьогодні в результаті вибуху замінованого автомобіля.

Як повідомив офіційний представник поліції Кабула Фердаус Фарамарц, вибух стався під час поїздки лікарів до в’язниці Пулі-Чархи, де вони працювали. “Четверо лікарів і перехожий були вбиті в результаті вибуху «магнітної бомби», прикріпленої до автомобіля”, – сказав Фарамарц, додавши , що ще дві людини були поранені.

Сотні бойовиків Талібану та інших злочинців було затримано в Пул-і-Чархи, на східній околиці Кабула. В останні місяці на місто обрушилася хвиля смертоносного насильства, незважаючи на мирні переговори між талібами і урядом. Цілеспрямовані вбивства видних діячів, включаючи журналістів, політиків і правозахисників, також почастішали в Кабулі та інших частинах країни. Джихадистська угруповання «Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за деякі недавні теракти в Кабулі, в результаті яких загинули десятки людей.

Сьогоднішнє напад стався всього через два дні після того, як в Кабулі в результаті вибуху замінованого автомобіля, призначеного для депутата, загинули 10 осіб, понад 50 отримали поранення. Депутат Хан Мохаммад Вардак був поранений в результаті вибуху. За кілька днів до інциденту в результаті аналогічного нападу був убитий заступник губернатора провінції Кабул Махбобула Мохебі. Вчора в східному місті Газні бойовики застрелили афганського журналіста, що, скоріш за все, є ще одним цілеспрямованим вбивством.